Unikatni

Rok dobave je 10 – 14 delovnih dni. Ob naročilu nad 100€ je poštnina BREZPLAČNA.

Splošni pogoji

LASTNIK SPLETNE STRANI:

Lastnik spletne strani www.tasiafashion.com je TASIA FASHION, Iztok Stanković s.p., Poletiči 28, 6272 Gračišče

NAROČILO:

Naročila potekajo preko zasebnega sporočila na IG ali FB strani TASIA fashion, preko elektronskega sporočila na info@tasiafashion.com ali preko spletne trgovine tasiafashion.com/boutique. Ko se dogovorimo za ceno, številko in vzorec naročenih izdelkov, vam v sporočilo pripnem predračun z vsemi podatki za nakazilo na transakcijski račun. Izdelkov ne pošiljam po povzetju. Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru, v kolikor je ta izveden v Kopru ali bližnji okolici. V tem primeru se izognete stroškom poštnine.

PLAČILO:

Predračun poravnate z nakazilom na transakcijski račun. Rok za plačilo predračuna je 2 delovna dneva, v kolikor v tem času nakazilo ni izvedeno, se naročilo smatra kot nično oz. preklicano. Ob plačilu izdelkov me o tem obvestite ter mi sporočite vaš naslov za pošiljanje.
Po prejetju plačila se lotim izdelave naročenih izdelkov. Rok za izdelavo je 10 – 14 delovnih dni od prejetega nakazila oz. po dogovoru. V primeru naročila izdelkov na zalogi, bodo ti odposlani še isti ali naslednji delovni dan po prejemu plačila.

DOBAVA IZDELKOV:

Vse izdelke pošiljam priporočeno preko Pošte Slovenije. Ta si pridržuje pravico, da poslane pošiljke dostavi v 1-3 delovnih dneh. V kolikor vas ob prihodu poštarja ni doma, boste o tem obveščeni, pošiljka vas bo čakala na pošti 15 dni. Če je v tem času ne prevzamete, bo pošiljka vrnjena na moj naslov. Za ne prevzete pošiljke s strani kupca ne odgovarjam in ne vračam kupnine.

VRAČILO ALI MENJAVA:

Kot kupec imate pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelek vrnete ali zamenjate. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nerabljen in nepoškodovan, torej ne sme biti nošen, opran ali kakorkoli prirejen osebnim potrebam. Če izdelek ne ustreza tem pogojem, vračilo in/ali zamenjava nista možna. Pred vračilom izdelka me o tem obvestite in ob izdelku navedite številko računa ter vaš TR in v kolikor želite še razlog vračila.

Personaliziranih izdelkov ni mogoče vrniti. To določa ZVPOT v členu 43č, točka 2.

Rok vračila začne veljati naslednji dan po prevzemu izdelkov. Od obvestila o vračilu izdelka imate 30 dni časa za vračilo izdeleka. Ko prejmem izdelek, vam vrednost izdelka vrnem na vaš TR ali zamenjam za drugega (enakovrednega). Strošek vračila krijete sami. Vračilo kupnine se izvede na vaš TR najkasneje v 14 dneh od prejema izdelka. V primeru menjave nadaljnja vračila in menjave niso možne (samo enkratno).

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:

Za nedoločen čas hranim naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in druge naslove. Vaši osebni podatki se hranijo z namenom izpolnitve naročila ter ostale potrebne komunikacije kot tudi za obveščanje o aktivnostih, ponudbi in nagradnih igrah, katerih organizator je Nataša Stanković. Več o tem je opisano v Politiki zasebnosti.

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na Facebook strani TASIA fashion so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino upravlja fizična oseba preko TASIA fashion, Iztok STANKOVIĆ s.p., Poletiči 28, 6272 Gračišče (v nadaljevanju ponudnik) kot ponudnik storitev e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletna trgovina posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s pravno-poslovno sposobnimi osebami, starejšimi od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnikov.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini www.tasiafashion.com/boutique in na Facebook strani TASIA, velja do objave preklica ponudbe oz. odprodaje zalog. S sklenitvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

V skladu z 43. b členom ZVPot-UPB2 se ponudnik zavezuje, da uporabniku pred nakupom zagotovi naslednje informacije: identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra); kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon); bistvene značilnosti blaga oz. storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami); dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku); pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave); vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza; način plačila in dostave; časovna veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoji za odstop; če in koliko stane kupca vračilo izdelka; pojasnilo postopka ob pritožbi vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

CENE

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj se DDV ne obračunava na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ponudnik ni zavezanec za DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Zagotovljene so za dan naročila in se lahko brez predhodnega obvestila dnevno spremenijo.

Kljub naporom ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. Stroške poštnine in pakiranja krije kupec.

Kupec poravna stroške pošiljanja ob plačilu kupnine in le-ti so navedeni kot postavka na predračunu in nato na računu.

Izjeme so:

  • Akcije v katerih je izrecno navedeno “Brez poštnine”.
  • Nakupi v skupni vrednosti pošiljke nad 100€.

MOŽNOSTI PLAČILA

Naročeno blago kupec poravna po predračunu na transakcijski račun ponudnika. Plačilo je pogoj za pričetek izdelovanja. Predplačilo, izvedeno brez dogovora, ni pogoj za nakup ali naročilo.

VRAČILO BLAGA

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen in nepoškodovan, torej ne sme biti nošen, opran ali kakorkoli prirejen osebnim potrebam. Če izdelek ne ustreza tem pogojem, vračilo in/ali zamenjava nista možna. Personaliziranih izdelkov, narejenih po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati. To določa ZVPOT v členu 43č, točka 2.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti izdelek vrne po pošti. Kupec mora izdelek vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Vrnjenemu izdelku priložite številko računa. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.
Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko oz. paket). Izdelek je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Vračilo opravljenih vplačil mora biti izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe (če izdelek še ni bil poslan s strani prodajalca) oz. od prejema vrnjenega izdelka (prejetega s strani prodajalca). Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.
Vse potencialne nepravilnosti oz. reklamacije ponudnik rešuje v sodelovanju s kupcem na za oba najboljši možni izid.

MENJAVA BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne odgovarja in ga želi menjati za drugo blago. Kupec mora nato blago podjetju vrniti v 30 dneh po pisnem sporočilu, ob tem sam krije neposredne stroške vračila. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec.

Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik. Možnost menjave ne velja za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam ali ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Če ponudnik v roku 30 dni od prejema neustreznega blaga ne more dostaviti nadomestnega blaga, se zavezuje k vrnitvi celotne kupnine.

IZDAJA RAČUNA

Izdan račun se kupcu dostavi skupaj z naročenimi izdelki oziroma preko FB sporočila ali elektronske pošte. V primeru osebnega prevzema kupec račun za nakupljene izdelke prejme ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Splošni pogoji so del kupoprodajne pogodbe. Kupec, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, prejme račun v pisni obliki ali elektronski obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca. Identifikacijski podatki naročnika se štejejo kot pravilni in resnični. Naročnik je v postopku oddaje naročila opozorjen, da se z oddajo naročila strinja s plačilom in stvarjo nakupa, ki sta bistveni sestavini kupoprodajne pogodbe.
Po določilih Obligacijskega zakonika je pogodba sklenjena in veljavna, ko se stranki dogovorita o bistvenih sestavinah pogodbe. Če je naročeno blago zavrnjeno ali ni bilo prevzeto, stroške poštnine in vračila krije naročnik.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil oziroma ga odprl) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Ponudnik bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila; pošiljatelj bo jasno razviden; različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih; jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil; željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko uporabnik kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas oziroma do preklica s stani lastnika osebnih podatkov hrani naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in druge naslove.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo ter tudi za obveščanja o aktivnostih, ponudbi in nagradnih igrah, katerih organizator je. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema, s katerim opravlja naročila.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek sporočila na FB ali IG, e-poštnega naslova ali na telefonsko številko. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če to ni mogoče, je zanje pristojno sodišče v Kopru. Na podlagi Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) se kupca informira o možnosti izvensodnega reševanja morebitnih sporov.

TASIA fashion, Iztok STANKOVIĆ s.p., skladno z določbami  relevantne zakonodaje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov

(Uradni list RS, št. 81/15).

Skladno z določbami relevantne zakonodaje objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta

in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, zaloge, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna, kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali promet; kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oz. bi mu morala biti znana; kadar izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane; ko je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost izdelka?

Preverja se z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oz. navedbami na samem izdelku.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti pisno v zakonsko določenem roku (v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita) in mu hkrati omogočiti pregled izdelka. Če je ugotovljeno, da prijavljena napaka ni sporna, se zahtevi kupca ugodi v roku osmih dni. V nasprotnem primeru ponudnik kupca v roku osmih dni pisno obvesti, da je napaka sporna in mu izdelek po zaključku postopka vrne v takem stanju, kot ga je prejel, ali po dogovoru primer reši na drug primeren način. Za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku dveh let od izročitve izdelka, ponudnik ne odgovarja. Pri rabljenem blagu velja rok od izročitve eno leto. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina je last podjetja, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini, so last podjetja in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja. Včasih se zgodi, da ponudnik ne more zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov.
Ponudnik bo vsa opozorila sprejel resno in takoj popravil objavljene informacije. Ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v spletni trgovini, ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin in napak v cenah in napisanem besedilu.
Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

SLIKE/MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Slike, mnenja oz. komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih uporabniki pošljejo ali napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, in so namenjeni skupnosti uporabnikov.
Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil slik, mnenj oz. prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo slike, mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor slike, mnenja ali komentarja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za slike, napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Gračišče, 13.08.2023.

Scroll to Top